"Fluturi Roz NU exista, draga! " ... Si totusi...)


"Suntem ce gandim"... dupa multe tentative de meditatie asupra-i, desi un pic Marxista, fraza pare adevar.

Nu stiu cum se face ca cei inaintand in varsta, sau acumuland tot mai multe lovituri sub centura, sau incercand pe propria piele viata ajung la numitorul comun... "Cum iti asterni, asa dormi" ; "Cum te predispui provocarilor in viata, asa le infrunti" ; "Nu dezconsidera aspectul psihologic a tot ce faci sau a tot ce vrei"

=).. hmm mi-am adus aminte de filmul "The Secret"... o fi oare stupid sa crezi intr-adevar in vise? Nu ca m-ar fi afectat recenta vizionare a 2 filme ale lui Michael Moore, dar pornirile interioare de optimism pierd din teren o data cu timpul.

Cand eram mica, pe la 5 ani.. aparuse si in Moldova o prima versiune a jocurilor ne-sovietice.. Tetris se numea, jocul consta in a pozitiona complementar diverse forme.
Mama mia ce mai terorizam vecina noastra de la etajul 5... "Nana Maricica, da se poate sa ma joc un pic cu Tetrisul lui Dorin.. eu promit ca stau linistita, sau daca se poate vi-l aduc diseara inapoi.. va rog, va rog.. [dupa care normal urma o naiv de nevinovata clipeala din ochisorii mei mari de prichindel de vecin]".
Ajunsesem la un moment dat as in a cladi cubulete ergonometric, gandul-Eureka la faza mea de jucator-as "Eu mai bine intentionat am sa fac primele 5 asezari gresite, imi creez o forma problematica, asa ca pe parcus sa fie mai interesant si mai greu de cladit urmatoarele forme"

Exact asa un prieten bun al meu zicea: "De ce sa planuiesti atat din timp tot, oricum nu poti prevedea neasteptatul, ia decizia si mergi mai departe, acolo pe loc deja s-o vedea solutii si iesir din situatie, ca si astea vin la fel de pe neasteptate.."

Exotica doza de optimism pentru pragmatici increzuti... Tenteaza))
O zis cineva ca e semn de defunctie gandirea Galileiana?
"Si totusi..."

No comments:

Post a Comment